RTM LIFE en doğru teşhis
RTM sistemi, semptom baskılamak yerine, hastalıkların kaynağına inerek, yan etkisiz yöntemler kullanarak tedavi eder. Tedavi sürecinde, RTM fitoterapötikleri tedavinin belkemiğini oluşturur. Ayrıca süreci hızlandıran, ozon, akupunktur, kupa terapi, lenfatik drenaj gibi yöntemler RTM’ye özgü şekilde kullanılır.
RTM sistemi teşhis süreçleri; sistemin bütüncül bakış açısı çerçevesinde ele alınır. RTM sisteminde teşhis konulurken incelenen; hastalık triadı, kaynak-neden-sonuç ilişkisi ve 3lü beden yapısıdır.
Hastalık triadı: Hastalık olarak adlandırılan, bedende belirli bir süreç sonrasında ortaya konmuş olan yeni ayar noktaları, bedenin hayatta kalmak için belirlemiş olduğu yeni değerlerdir. Bu değerler hastalık triadı sonrasında ortaya çıkar. RTM sistemi hastalık triadını; bedenin kirlenmesi – sistemlerin bozulması ve DNA’da kod değişiklikleri olarak açıklar. Kaynak-Neden-Sonuç: RTM sisteminde kaynak hastalığın asıl sebebidir. Her hastada farklılık gösterir. Neden kaynağın neden olduğu ölçülebilir değerlerdir. (Tansiyon, hormonlar vb.) Sonuç ise hastalık olarak adlandırılan, kaynak ve neden sonrasında ortaya konan durumdur.
Elektriksel Beden Sinyalizasyonlar, bedenin elektrik potansiyeli, (Ekg, eeg vb. elektrik potansiyel ölçümleri içindir) elektrikten oluşan beden formudur. Elektriksel beden bizim matriks dediğimiz bir yapının altında yer alır. Kuantum fiziğinde elektrik potansiyeli oluşmadan önce, akıl sahibi olan bir yapı vardır. Evrensel modelde olduğu gibi bedende de ilk ortaya konan elektriksel beden yani negatif pozitif yüklerdir, daha sonra bunlar, atom altı yapıları ve evrensel yasaları koordine eder. Akıl sürecini yürüten matriks bedenimizin fonksiyonel aklıdır. Akıl zeka dediğimizdeki beyin ile beden aklı farklıdır. Hücrelerin ne kadar neye ihtiyacı var; tansiyon seviyesi, kan basıncı ne olacak bedenin fonksiyonel aklı ile koordine edilir. Fonksiyonel aklı koordine eden ise temel matriks yapısıdır. Temel matriks bedende fasyal yapıda bulunan matriksten farklı bir yapıdır.
Kimyasal Beden Bedenin kimyasını oluşturur. Hormonlar, enzimler, metabolik değerler laboratuvar analizleri ile görülebilen beden, nöral yapılardır.
Fiziksel Beden
Dokusal beden formumuz, hücre yapıları, organlar, dokular, sistemler, kemikler, kaslar DNA dediğimiz hücre içi bilgi merkezleri de fiziksel bedende yer alır, fibröz yapılardır.
Bu üçlü beden formu bedeni oluşturur. Evrensel model bedende de ortaya konmaktadır. Fiziksel ve kimyasal bedenlerimiz görünen bedenlerimizdir. Elektriksel beden yapımız ise görünmeyen beden yapımızdır. Ve beden aklı denen kavramı içeren matriks ile koordine edilir.
RTM Sisteminde Beden Yapıları
RTM Sisteminde tanı aşamasında 3 değerlendirdiğimiz husus ele alınır. Birincisi üçlü beden formu, ikincisi kaynak-neden-sonuç ilişkisi üçüncüsü ise ana kaynağı oluşturan hastalık tiradıdır. RTM Siteminde beden Elektriksel, Kimyasal ve Fiziksel beden olarak 3 yapıda ele alınır. Hastalıkların kaynağı bu üç beden yapısından birinde ya da birkaçında olabilir. Bu sebeple teşhis aşaması RTM bedensel yapıları çerçevesinde gerçekleştirilir.