Bol Su ile Cilt Detoksu
Merhaba, Ben, Dr. Sinan Taşbaş
Hekimlikte geçen 25 senenin, son 10 senesinde, klasik ortodoks batı tıbbının, tedavide yetersiz kaldığı durumlar ve ciddi yan etkilere sahip tedavileri sebebiyle, daha doğal ve güvenilir olan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp uygulamalarına yönelerek, Sağlık Bakanlığı onaylı 7 alanda sertifika aldım. Bunlardan Mezoterapi, ozonterapi, akupunktur ve fitoterapi cilt sağlığımız için de çok faydalı tedavi ve koruma yöntemleridir.
‘’Detoks’’ olarak bilinen detoksifikasyon, vücudumuzda devamlı karaciğer ve böbreklerimiz tarafından yapılan yaşamsal önemde metabolik faaliyetlerdir. Vücuda alınmış ya da vücutta oluşmuş bir kısım zararlı maddeler, (ağır metaller, toksinler, sentetik katkılı ürünleri gibi) idrar, gaita ve terleme ile vücuttan atılırlar. Bilindiği üzere erişkin vücudunun %60-70’ i sudur. Metabolizmamızın düzenli çalışması ve sağlıklı kalabilmemiz için günde en az 2-2,5 litre, mümkün mertebe ph değeri 6,5 ‘ten büyük olan (yani daha alkali) , doğal kaynak suyu içmemiz gerekmektedir. Zararlı maddeler vücuttan temizlenince, vücut metabolizması daha iyi çalışmakta, kişi daha sağlıklı ve mutlu olmaktadır. Cilt sağlığımız için de bu toksin ve zararlı maddelerden korunmamız gerekmektedir. Egzersizin en önemli faydalarından birisi de terleme yoluyla bu zararlı maddelerin vücuttan atılmasıdır. Bunu sağlamak için terleme sonrası mutlaka duş alınmalı , cilt nemini korumak için yüze nemlendirici kremler sürülmelidir. Cilde sürülen, onaylı olmayan, katkı maddeli ürünler içindeki boya vs. gibi sentetik ürünler, zamanla ciltte birikerek cilt kalitesini bozmaktadır. Bu sebeple cildin hava almasını ve terlemesini önleyecek, gözenekleri kapatıcı ürünlerden ne kadar uzak kalınırsa o kadar iyidir.
Cilt detoksu amacıyla kullanılacak bitkisel ürünler ya da aromatik yağlar mümkün mertebe Fitoterapi ve/veya cildiye uzmanlığı olan bir hekim tavsiyesi alınarak kişiye özel yapılmalıdır.
Bu amaçla kullanılacak suya eklenecek bitki, meyve veya sebzelerin içindeki biyoaktif maddelerin birer ilaç gibi etki edebileceği, toksik etkiler, yan etkiler ve başka ilaçlarla etkileşime girerek olumsuz durumlar oluşturabileceği unutulmamalıdır.
Cilt sağlığı ve korunması için neler yapmalıyız:
*Bol su, mümkünse cilt detoksu,
*Güneş kremi,
*Onaylı olmayan cilt bakım ürünü kullanmama,
*sigara içmeme,
*egzoz dumanı, kuraklık ve kimyasal buharından uzak durma,
*Çok sık sabun kullanarak cilt savunmasını bozmama,
*Nemlendirici krem kullanımı,
*Düzenli ve yeterli uyku ( saat 23:00 öncesi yatarak ,7-8 saat uyku),
*Kaliteli, ağır metal içermeyen, omega3, Qenzim 10.. gıda takviyeleri,
*Stresten uzak kalmaya çalışma, gerekirse uzman yardımı alma,
*Doğal meyve ,sebze ve kuru yemiş tüketimi,
*Pozitif düşünce, doğada zaman geçirme,
*Yaşa ve kişiye uygun egzersiz…
Sevdiklerinizle birlikte nice sağlık, güzellik ve mutluluk dolu seneler dilerim.